PlusSteam: brood met knapperige korst

14 februari 2019

Je bakker in de buurt voegt stoom toe tijdens het bakken van je favoriete brood. De stoom zorgt voor de extra knapperige korst.

Zelf brood met een perfecte korst en zachte binnenkant bakken? Dat kan met een Zanussi PlusSteam oven!

Anker

[]

Hoe werkt de PlusSteam functie?

  1. Een Zanussi PlusSteam oven heeft een uitholling in de bodem van de oven. Giet hier 100 ml water in.
  2. Selecteer via de knoppen de PlusSteam functie en druk daarna op de PlusSteam knop. De oven moet 5 minuten voorverwarmen (om het water op te warmen).
  3. Tijdens het vrijkomen van de stoom brandt een lampje boven de PlusSteam knop.

Het stomen gebeurt tijdens de eerste 10 à 15 minuten van het bakproces. De vochtige lucht helpt het deeg te rijzen en zorgt voor de zachte, luchtige en smeuïge binnenkant van het brood, taart of cake.

Daarna volgt bakken met hete lucht. Waardoor de korst knapperig en goudbruin wordt.

Zanussi PlusSteam oven
Anker

[]

Tip!

Oud brood terug vers laten smaken? Warm het op in de PlusSteam oven met een beetje stoom.

Anker

[]

Anker

[]

Bestel jouw nieuwe Zanussi PlusSteam oven!

Anker

[]

Zanussi ovens

Onze vakmannen leveren aan huis en installeren je nieuwe oven als je dat wil.

Bekijk alle Zanussi ovens.